English Norsk

Personvernerklæring

Personvern, behandling av personopplysninger

Denne personvernerklæringen beskriver hvordan Rekom AS samler inn og bruker personopplysninger. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når vi samler inn og behandler personopplysninger. Det rettslige grunnlaget for slik behandling er Personopplysningsloven (jfr. EUs personvernforordning).

Daglig leder i Rekom AS er ansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger.

 

Om Rekom:

Rekom er et ledende selskap innen material- og energigjenvinning av ulike typer avfall.

Kundene våre er norske kommunale og interkommunale selskaper, samt private aktører i Skandinavia og Europa.

Nettadressen vår er Rekom.no

Øvrig kontaktinformasjon:

Adresse: O. J. Brochs gate 12, 5006 Bergen

Tlf: +47 55 90 44 50

Org.nr.: 979518013

 

Personopplysninger i forbindelse med salg og kontraktsgjennomføring

Rekom behandler personopplysninger om potensielle kunder i salgsrettet virksomhet fra nettsider, offisielle registre og direkte kundekontakt. Rekom behandler videre personopplysninger om kunder og leverandører som er nødvendig for gjennomføring av kontraktsforpliktelser.

Blant opplysningene som behandles er informasjon om kontaktpersoner hos kunder og leverandører (navn, adresse, postnummer, selskap/organisasjon, telefonnummer og e-postadresse.) Personopplysningene lagres i hovedsak i vårt CRM system, i tillegg til økonomisystem, transportsystem, webverktøy og kontorstøttesystem (Microsoft Office 365).

Rekom behandler i tillegg personopplysninger i forbindelse med nyhetsbrev og markedsføring. Disse personopplysningene vil ikke bli utlevert til andre virksomheter uten at de er gjenstand for en databehandleravtale.

 

Personopplysninger i forbindelse med personaladministrasjon

Rekom behandler personopplysninger som ledd i personaladministrasjon. Opplysninger som behandles i denne forbindelse er blant annet navn, adresse, postnummer, fødselsdato, personnummer, lønns- og kontoopplysninger, utviklingsplaner, evalueringer, opplysninger om pårørende, erfaring og utdannelse/stillingsnivå.

Personopplysninger om søkere til stillinger i Rekom blir slettet når ansettelsesprosessen er avsluttet, med mindre vedkommende blir ansatt da vil de bli lagret som en del av personaladministrasjonen.

 

Personopplysninger som behandles på nettsidene og nyhetsbrevet

Personvernopplysninger som beskrives her er personopplysninger som er innhentet i kommunikasjons- og markedsføringssammenheng.

Rekom samler inn og bruker personopplysninger i form av data som kan knyttes til våre brukere i vår kontaktliste som blir brukt til nyhetsbrev. I den forbindelse har vi ansvar for å håndtere data på en sikker og brukervennlig måte, som oppfyller både lovkrav og de forventningene brukerne våre har.

Rekom samler ikke inn personopplysninger som fødselsdato, personnummer eller opplysninger om personlige betalingskort.

Informasjon som hentes inn til vårt nyhetsbrev:

  • E-postadresse (påkrevd)
  • Fornavn (valgfritt)
  • Etternavn (valgfritt)
  • Firma (valgfritt)

 

Informasjon som hentes inn til vår nettside:

  • Informasjon om bruk av nettsiden, for eks. sidebesøk og klikk (cookies)
  • Nettleserinstillinger (cookies)
  • IP-adresser som besøker nettsiden (logg).

Ingen nettsidedata som blir lagret, hverken cookies eller server-logg, kan spores tilbake til den enkelte bruker.

 

Hvordan informasjonen innhentes

Rekom samler inn opplysninger via følgende skjema og digitale verktøy:

  • Digitalt skjema for påmelding av nyhetsbrev på nettsted – må aktivt fylles ut digitalt
  • Ved hjelp av cookies på nettstedet – data samles automatisk.
  • Serverlogg som automatisk genereres ved hvert besøk.

 

Hvordan informasjonen lagres

Kontaktinformasjon til bruk i utsendelse av nyhetsbrev blir lagret av en tredjepartsleverandør av nyhetsbrevtjenester. Rekom AS bruker Make AS som leverandør av slike tjenester. Make AS lagrer alle data kryptert i sin database, og det er ikke mulig å lese informasjonen vi lagrer der for andre enn Rekom AS.

Du kan når som helst be om å få slettet din informasjon eller få innsyn i hvilken informasjon som er lagret om deg i vårt nyhetsbrevsystem.
Informasjon om din bruk av nettsiden lagres på Googles servere og slettes etter 36 mnd. om du ikke har benyttet Rekom.no i løpet av denne perioden. Det er ikke mulig å hente ut informasjon om den enkelte bruker fra Google sin server, hverken av Rekom AS eller andre.
Serverloggen blir lagret i et sikret område og kan kun leses av Rekom AS og av vår leverandør av servertjenester. Serverloggen blir utelukkende brukt for diagnose av vår server, og loggen blir automatisk slettet etter 12 mnd.

 

Informasjonskapsler

Vi bruker små informasjonskapsler (cookies) for å gjøre surfingen din tryggere og bedre.
En informasjonskapsel (cookie) er en liten tekstfil som lagres på harddisken din fra en nettside. Informasjonskapsler fra våre nettsteder inneholder ingen personlig informasjon om deg. Du kan når som helst deaktivere bruk av informasjonskapsler via innstillingene i nettleseren din.

 

Hva bruker Rekom dem til?

På vår hjemmeside bruker vi informasjonskapsler til anonyme statistiske analyser, primært i Googles verktøy for besøksstatistikk – Google Analytics. Klikk og sporing registreres anonymt og kan ikke tilbakeføres til den enkelte bruker.
Vi bruker også informasjonskapsler for å se at du har akseptert vårt varsel om bruk av cookies. På den måten slipper du å se cookie-varselet hver gang du besøker nettsiden vår.
Ingen av våre informasjonskapsler inneholder personlig informasjon om våre besøkende.

 

Google Analytics

Rekom benytter analyseverktøyet Google Analytics for å analysere brukermønstre og trafikktrender på nettsiden vår. Dataene som samles inn brukes for å optimalisere brukeropplevelsen og innholdet på nettsiden. I henhold til Googles retningslinjer for bruk av Google Analytics, samles det ikke inn personlig informasjon om brukeren. Dataene som samles inn lagres på Googles servere og slettes etter 36 mnd. hvis du ikke har returnert til nettstedet i løpet av denne perioden.
Du kan lese mer om hvordan Google samler inn og beskytter data her:

http://www.google.com/analytics/learn/privacy.html

Du kan reservere deg mot bruk av Google Analytics. Les mer her:

https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

 

Avmelding fra nyhetsbrev

Du kan melde deg av nyhetsbrevet vårt når som helst. Vi har alltid med en lenke i nyhetsbrevet der du kan avslutte abonnementet.

 

Datasikkerhet i våre systemer, nettsider og i sosiale medier

Alle systemleverandører og parter som under drift, vedlikehold, utvikling eller annet samarbeid som har tilgang til våre datasystemer vil være regulert av en databehandleravtale.

 

Endring eller sletting av kontaktinformasjon

Dersom du ønsker å endre eller slette informasjon registrert i våre systemer henvender du deg direkte til selskapet gjennom kontakt informasjon på nettsiden Rekom.no